Despre AV Artemis

Asociatia de Vanatoare Artemis Cociuba Mare a fost infiintata in anul 2011 avand ca obiective protejarea si înmulţirea vânatului pânã la efectivul optim şi apoi pentru a pune vânãtorii în situaţia de a practica vânãtoarea.

Vânătoarea nu este un hobby şi nici măcar un sport este o pasiune pe care ne-au transmis-o strămoşii noştri preistorici.

Vânătoarea favorizeazã spiritul de agregare, este o ocazie de întâlnire şi de schimburi între pasionaţii aceleiaşi bresle, dar reprezintã şi un spaţiu intim, dens de imagini, sunete, mirosuri şi gusturi care reinvocã amintiri ale trecutului, afecţiuni proprii, rãdãcini proprii, vânătoarea este o realitate complexă, bogată în emoţii, sugestii şi legături puternice cu câinii, cu camarazii şi nu în ultimul rând cu mediul înconjurãtor ce reprezintă adevărata casă în care vânãtorii trăiesc şi pe care o respectă întrutotul.

Pe cuprinsul fondurilor cinegetice gestionate de A.V. Artemis vieţuitoarele sãlbatice au gãsit mediul cel mai propice în procesul de naturalizare. Trofeele de cerb comun sau lopatar, de cãprior şi porc mistreţ sunt tezaure de frumuseţe .

Vânatul pezent pe teritoriile de vanatoare A.V. Artemis este 100% liber, nu am amenajat si nu vom amenaja sub nici-o forma garduri,tarcuri sau alte forme de ingradire a efectivelor vanat.

Iubim traditiile, vanatul si vanatoarea de acea continuam sa facem ce ne place cu adevarat!

Fonduri cinegetice

Fondul cinegetic 35 Osand

35 Osand

Limite:

Nord: Valea Sititelecului intre Miersig si Sititelec, Culmea Bobosti pana la Valea Sumugiului, Culmea Madarasau-Culmea Osandului pana la Soseaua Oradea -Holod

Est: Soseaua Oradea-Holod, intre Lazareni si Calea Mare

SUD: Drumul comunal Husasau de Tinca – Fonau- Gepis intersectia cu drumul Oradea Holod(SMA Lazareni)

VEST: Soseaua Oradea -Tinca intre Miersig si Husasau de Tinca

Fondul 35 Osand cuprinde urmatoarele localitati: Husasau de Tinca, Fonau, Gepis, Lazareni, Calea Mare, Osand, Sumugiu, Sititelec si Miersig avand o suprafata de 7854 hectare.

Suprafata de 7854 hectare este compusa din 3216 ha – padure

3699 ha - arabil

939 ha - pasune

 

Fondul Cinegetic 37 Cociuba

37 cociuba

Limite:

Nord: Raul Crisul Negru de la podul de la Tinca la confluenta cu raul Holod

Est: Raul Crisul Negru de la confluenta cu raul Holod, de la podul de la Capalna

SUD: Soseaua Calacea - Olcea, drumul de pamant Olcea - Carasau, soseaua Carasau-Petid-Capalna

VEST: Drumul de pământ Calacea - Girişul Negru - Şoseaua Girişul Negru - Belfir – Tinca

Fondul 37 Cociuba cuprinde urmatoarele localitati: Tinca , Belfir , Girisu Negru , Calacea , Olcea , Carasau , Petid , Capalna , Chesa si Cociuba avand o suprafata de 9215 hectare .

Suprafata de 9215 hectare este compusa din 1174 ha – padure

5863 ha - arabil

2178 ha - pasune

98 ha – luciu de apa